Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2010 11:00 - СИЛИКОНОВИ ГЪРДИ! - НА КАКВА ЦЕНА
Автор: silikonovi Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 37756 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2012 08:40


   Напоследък се разрази полемика относно възраста от която дамите да си слагат силиконови импланти. В това време се появиха и съобщения за "гърмящ" силикон за гърди.
http://www.dnes.bg/world/2010/04/14/vnimanie-silikonovi-implantanti-gyrmiat.89300
    Надявам се това което пиша да ви подтикне към малко размисъл.
Дочух по радиото в колата за един доктор, който изолзвал от въпросния тип протези. Той каза, че до момента не е имал подобни на описаните проблеми, но за всеки случай препоръчал на пациентките си да си направят ехографско или мамогграфско изследване.
     От двете изследвания мамографското има  по-голяма диагностична стойност.
Най-общо казано мамографът служи за получаване на диагностичен образ на гърдите с помощта на рентгенови лъчи.

Информация относно рентгеновата апаратура и рисковете, които крие

image

За получаване на качествен образ гърдата се поставя на масичка. С помощта на детайл от мамографа наречен тубус гърдата се притиска към масичката. По-силното притискане дава изображение с по-висока диагностична стойност. За някои жени притискането е доста болезнено. `Сега си представете, че притежавате чифт взривоопасни гърди. Лекарят заложил ви взрива ви препоръчва мамографски преглед. А там при притискане на гърдите какво ще се получи според вас? Най-вероятно ПРАС!
    Преди време отидох да ремонтирам мамографа в едно медицинско заведение. Чаках в коридора на рентгеновото отделение. Просто нямаше как да не забележа една млада жена, която плачеше и не можеше да си намери място. След малко попитах рентгеновата лаборантка знае ли защо дамата се държи по този начин. Отговора беше, че са я изпратили за мамографско изследване защото има болки в гърдите. Освен това забравих да кажа, че жената имаше гръдни имплантанти и снимката е почти безмислена. Прегледаха я на ехограф.
Когато си поставите гръдни протези вие се лишавате от най-добрия начин за диагностика на вашите гърди! А според вас кои гърди е по-вероятно да се нуждаят от мамографски прегледи естествените или силиконовите. Ако вашият отговор е силиконовите, значи мислим еднакво.
Ще ви дам някои причини, поради които силиконовите протези влошават диагностиката на мамографията:
 

     1. Поради по-голямото си съпротивление на натиск от тъканите на гърдите, силиконовите имплантанти не позволяват доброто притискане на тъканите. Така, че ако има проблем в тъканите може да не се види на снимката, защото гърдата не е добре компресирана.

    2. Когато ви поставят силиконови имплантанти вероятно ви предупреждават, че не е желателно те да се притискат силно. А за мамографско изследване точно това е необходимо. ( Получава се една въртележка – с поставянето на силикон ви забраняват мамографското изследване, а когато има проблем ви пращат на мамограф!? ).

    3. Силиконът има много различен коефициент на поглъщане на рентгеновите лъчи от тъканите в гърдите. Също така предизвиква вторично лъчение близо до тъканите. По този начин влошава още веднъж качеството на мамографията.

    Също така при снимки на белия дроб силиконът може да повлияе негативно върху качеството на образа. Най-малкия проблем с който ще се сблъскате е да ви повторят графията. Това ще е необходимо за да се избере проекция, с която да се намали влиянието на имплантантите върху образа. Така вие ще се облъчите повече.  Във всеки случай ако силиконът влиза в полето на снимката вие ще получите по-висока доза лъчение отколкото ако нямате чуждо тяло в гърдите си. А по принцип лъчението не е полезно за организма.
    Това са факти, които ще ви кажат почти във всяко рентгеново отделение. Но когато ви поставят силикон предполагам, че ще пропуснат да ви ги кажат (може би защото не ги знаят, а може би защото не искат).

     Помислете още един път дали войната си заслужава жертвите. Ако все още не сте се отказали отидете при хора, които се опитват да решават проблеми появили се след имплантиране на силикон. Попитайте ги какво мислят по въпроса! Ако след това ви се иска все още може да посетите и психолог. Ако все още ви се иска просто си ги сложете.
Сигурен съм, че много ще ви отиват. Но не забравяйте, че и при самата манипулация по слагането на силиконови протези могат да възникнат най-разнообразни усложнения. Предполагам, че и парите за операцията може да ги инвестирате в нещо по-добро. Но това си е ваша работа.

    Все пак и гърдите, и парите, и решението е от вас. А какво по-добро от това?    А да ви попитам едно последно нещо- виждали ли сте пластичен хирург с пластична операция по него?

     Замисляли ли сте се защо е така?
   А между другото има алтернативни методи за получаване на подобен резултат. Може да ви допаднат повече. 

    ПОМНЕТЕ: АКО ИМАХТЕ НУЖДА ОТ СИЛИКОНОВИ ГЪРДИ ЩЯХТЕ ДА СЕ РАЖДАТЕ С ТЯХ!
 
Научете как работи литотриптерът за разбиване на камъни в бъбреците.  Какви са рисковете и кои литотриптери са за предпочитане.


Ако искате да да научите повече за изследването на костна плътност или остеоденситометрия...











 

 

 

 

 

 


 



Гласувай:
0




1. анонимен - Определено има върху какво да се ...
21.05.2010 11:19
Определено има върху какво да се замилиш! Не искам да се заричам, но съм си обещала, че аз това на тялото си няма да си го причиня. Е, хубаво, сигурно е супер всички да се зазяпват по циците ти, ама дали си струва да рискуваш здравето си заради това? Май не. А и остави само мамографските прегледи. Ами тия жени може и да станат майки един ден. Как ще кърмят? А и отделно както знаем по време на бремеността гърдите нарастват, какво става ако вече имаш силикон? Само питам. Но все си мисля, че не е много приятно. Абе, все сам си решава, но съм изумена и направо потресена, като чуя, че 18 годишни момичета искат от родителите си по случай бала силикон! И още по-зле, че има родители, които се съгласяват! Защото ОК, на 18 още не си съвсем в час, обаче се предполага, че родителите имат малко повече опит, ама май не. Представяте ли си какво ще стане с тия момичета след някой друга година? На 18 я им е завършило развитието, я не. Обаче блъскат силикон. И после куп проблеми. :-((
цитирай
2. анонимен - ot pro4etenoto napravo siztrupnah,ne znaeh 4e ne6tata stoqt,to4no taka.
20.12.2010 07:04
Vednuj gledah predavaneto "4asat na mama"po B.T.V i tam temata na razgovor be6e to4no,za slaganeto na silikon v gurdite,ta dori i na mladite momi4eta.Gostite v predavaneto,bqha kompetentni po toq vupros i te,tvurdqha 4e ne,predstavlqva problem za jenata koqto si e slojila takiva implanti i re6i da kurmi svoeto dete.Malko sled tova pokaniha i 2 mladi momi4eta koito sa se podlojili na tazi procedura.Te,spodeliha 4e,e bilo bolezneno samo sled samoto postavqne,pri edni bolqlo po malko,apri dr.bilo mn.bolezneno,smenqneto.na implantite,stavalo prez nqkolko godini.sega sled kato pro4etoh goreposo4enoto,se raztrevojih za6toto bqh re6ila da si sloja i az no.edva sled kato rodq a i predi tova sam iskala da si sloja,no tui kato ne,razpolagam s sredstvata neobhodimi za,tova go otlojih.Sega ne,sam tolkova sigorna dali vuob6te,da si slagam no 6te pomislq v/u tova dosta obstoino.Vsqka jena iska da e privlekatelna i da se haresa ne samo na ostanalite,no i nai ve4e,na sebesi.
цитирай
3. анонимен - anonimen
17.01.2011 18:57
na 27 god sam i otdavna si me4taia da si sloja silekon. 4ovek iska tova koeto niama a i edin pat se jivee. moga da dam savet na vsi4ki kato men koito iskat mn no neka parvo da stanat maiki i slet tova da si slojat silekon.
цитирай
4. анонимен - струва си да опиташ
30.01.2011 10:34
аз имам две деца. Вярно е че гърдите ми вече не са същите но не са и за изхвърляне.Е малко омекнаха. И затова смятам да са въстановя щетите.Ще пиша какво ще се получи след интервенцията
цитирай
5. анонимен - определено за
08.02.2011 10:27
Искам да кажа, че идеята за увеличаване на бюста винаги ме е привличала, но никога не съм и обръщала особено внимание. Имах неголям , но стегнат и определено привлекателен за мъжете такъв. Преди няколко месеца родих и искам да ви кажа че от бремеността и кърменето разликата е огромна в мой ущърб. Аз съм на 28 години и не мисля че е незряло и глупаво след майчинството и промените, които то предизвиква да не предприема нещо по въпроса особено във времето което живеем. Ако искате го наречете суета, ако искате глупост, но за мен е важно да изглеждам добре независимо че вече съм майка, защото не мисля че животът ми приключва с раждането на едно дете. Мисля че в клиниката по лицево челюстна хирургия , която съм имала за съжаление неприятната възможност да посетя като пациент , е добра алтернатива, в сравнение с разни доктори шарлатани.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: silikonovi
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 67275
Постинги: 1
Коментари: 5
Гласове: 3
Спечели и ти от своя блог!
Архив